CULTURA
- Redacció / La Granadella , Les Borges Blanques

Les Aules d’Extensió Universitària programen una dotzena de xerrades per al curs 2023-2024

La de les Garrigues Altes comença el 29 de setembre amb una conferència de Marc Macià i la de les Garrigues ho farà el 5 d’octubre amb una de Carme Vidalhuguet.

Una sessió d'edicions anteriors de l'Aula de les Garrigues Altes. (foto: X.M.)

L'historiador Marc Macià inaugurarà el 29 de setembre l'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues Altes, amb seu a la Granadella, amb una xerrada sobre Francesc Macià. Una setmana després, el 5 d'octubre, arrencarà el curs de l'Aula d'Extensió de les Garrigues, a les Borges, amb una sessió sobre Josep Vallverdú a càrrec de Carme Vidalhuguet, comissària del centenari de l'escriptor. 

Ambdues aules han programat una dotzena de xerrades fins a la primera setmana de juny. La de les Garrigues Altes compta en el programa amb sessions sobre història, genètica, l'origen dels cognoms, incendis, evolució, música, ornitologia, literatura, autoestima i voluntats anticipades. La de les Garrigues està més centrada en la història, amb conferències sobre la fam com a arma política, l'Estudi General de Lleida, la maternitat d'Elna, la comunitat jueva, paleontologia o el Canal d'Urgell, a més d'altres sobre el càncer de mama, les campanes, la pintura al fresc, el català com a eina de cohesió, cine i música.
En tots dos casos es faran visites culturals. Els primers aniran a l'Espai Macià i a la Farmàcia de Llardecans. Els segons, al Liceu i a Fulleda.