CULTURA
- Redacció / Juncosa

Quina Barra publica ‘Revolucions’, el primer disc des de fa 24 anys

Consta de deu cançons de rock and roll rural gravades a l’estudi Zamenhof del productor Víctor Ayuso. Es pot escoltar a la plataforma Spotify. Al desembre el presentaran al Cafè del Teatre de Lleida.

El veterà grup de rock&roll de Juncosa Quina Barra va publicar l'11 de setembre el disc Revolucions a la plataforma digital Spotify. És el seu primer treball de llarga durada des de Tu ets, aparegut l'any 1999. El projecte conté deu cançons amb lletres amb un clar segell del rock rural de Quina Barra, que parlen de la terra i la pagesia, de temes quotidians, i d'amors i desamors. Revolucions compta amb una col·laboració d'Ariadna Piqué, filla del cantant i guitarrista, Ramon Piqué, i també cantant. El grup va gravar el disc la primavera d'aquest any a l'estudi Zamenhof de Lleida, amb els productors Víctor Ayuso, Xavi Jové i Albert Cortasa. 
 
Tercera època del grup
Quina Barra ha anat canviant de membres des que es va crear l'any 1989 i va debutar el 8 de desembre a la Granadella, en un concert per recordar Jon Lennon. Els primers integrants van enregistar les maquetes Quina barra (1991), Històries de bar (1993) i Per la drecera (1995). En una segona etapa, després del relleu d'alguns músics, van gravar Tu ets (1999). Els cinc membres actuals, Ramon Piqué, Miquel Mor, Isidre Pasqual, Camil Jardí, Artur Farrús, que toquen junts des de l'any 2000, no tenien cap treball gravat, i van voler deixar registre dels seus temes. 

Presentació a Lleida
La banda presentarà el disc Revolucions al Cafè del Teatre de Lleida el proper 8 de desembre, coincidint amb el seu 34è aniversari. A més, també treballen per poder dur a terme una actuació a Juncosa. Ramon Piqué explica que aquest estiu ha estat un dels que menys han tocat. Si durant la seva joventut havien arribat a fer entre 20 i 25 concerts, enguany només n'han fet un, a l'Espluga Calba. Piqué diu que "bellugar-te ara amb un grup de rock costa més". Tot i això no es desanima i pensa que "com que els temps canvien tan de pressa, potser d'aquí a dos anys el rock torna a estar de moda".