EDUCACIÓ, TRANSPORT PÚBLIC
- Redacció / Almatret , Maials

Reclamen transport escolar per una alumna d'Almatret que n'ha estat exclosa

La menor, de dos anys, havia de començar I2 a l'Escola Otogesa aquest setembre, però el centre va rebre una directriu d'Educació segons la qual no es podia acollir al servei de transport escolar per ser del primer cicle d’infantil.

Exterior de l'Escola Otogesa de Maials (Foto: Arxiu)

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Otogesa de Maials i l’Ajuntament d’Almatret reclamen al Departament d’Educació que reconsideri l’exclusió d’una alumna de dos anys del servei de transport escolar. La menor, veïna d’Almatret, havia de començar I2 a Maials aquest setembre, però el centre va rebre una directriu d’Educació que indicava que no es podria acollir al transport perquè no estava contemplat per al primer cicle d’educació infantil. 

Davant d’aquest fet, actualment la nena no va a l’escola. Els pares, que no tenen vehicle propi, esperen que s’atengui la demanda i que la seva filla pugui començar a viatjar fins al centre amb normalitat, junt amb els altres 12 infants d’Almatret que hi van.

L’AFA explica que l’any passat ja s’havia permés a dos menors de la mateixa edat beneficiar-se del transport escolar i anar a des d’Almatret fins a l’Escola Otogesa de Maials amb el bus escolar. Per aquest motiu, creuen que és “una calamitat” que no s’escolti la petició, i que es “torni enrere” a causa d’una directriu, que insisteixen que no té la consideració de normativa. 

Fruit d’aquesta pressió, l’Ajuntament d’Almatret ha emés aquest migdia un comunicat en què fa seves les reclamacions de transport escolar per la veïna del municipi. L'alcaldessa, Jennifer Nadal, ha remarcat que "és imprescindible que des del departament d'Educació es doni una solució a aquesta família". El consistori ressalta el suport del Consell Comarcal del Segrià per mirar de donar una resposta a la família i per intermediar per aconseguir una reunió amb els serveis territorials d’Educació.