MEMÒRIA HISTÒRICA
- Redacció / La Granadella

La Granadella acull la primera festa del Pedal Antifeixista, una jornada d’esport i memòria

Tindrà lloc aquest divendres i dissabte, amb la projecció d’un documental, una pedalada i un concert amb els grups Fetus i Els Trinxats.

El grup Fetus, en una actuació a les festes del Tura d'Olot.

El 13 i 14 d'octubre tindrà lloc a la Granadella la primera festa del Pedal Antifeixista, una iniciativa nascuda l'any 2017 per commemorar una cursa ciclista que es va celebrar el 1937, en plena Guerra Civil. El divendres 13 es projectarà el documental Carretera a Gusen, que mostra la motivació d'Àlex Cirera per anar amb bici de Terrassa fins a Mauthausen, on va ser assassinat el seu padrí el 1941. Cirera i el president de l'Amical de Mauthausen seran a la projecció i participaran en un col·loqui posterior.

L'endemà, la jornada continua amb una pedalada que passa per la cova-hospital de Santa Llúcia, on es van atendre brigadistes internacionals el 1938, i acaba de nou a la Granadella amb un dinar popular i el concert dels grups Fetus -autors de la cançó de la Diada nacional d'enguany- i Els Trinxats, procedents del Berguedà. L'organització espera uns 70 ciclistes.