POLÍTICA
- ACN/Redacció

Cap representant garriguenc als òrgans de direcció de l’Associació de Municipis per la Independència

Cada comarca pot tenir un o diversos vocals al Consell Directiu. Tot i que quasi tots els pobles de la comarca hi estan adherits, cap representant pot o vol formar-ne part.

Un dels moments de l'assemblea general. (foto: Caterina Tallón/ACN)

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual formen part tots els pobles garriguencs -excepte Aspa- i els consells comarcals de les Garrigues, el Segrià i el Pla d'Urgell, va celebrar el 6 d'octubre a Vacarisses (Vallès Occidental) l'assemblea ordinària de socis, en què es renovaven parcialment els òrgans de govern de l'entitat. Tot i que els estatuts estableixen que poden ser vocals del Consell Directiu un o diversos representants per comarca, en aquesta ocasió no n'hi ha cap de les Garrigues, com tampoc del Segrià ni del Pla d'Urgell, ja que no s'ha trobat ningú que pugui o en vulgui formar part. Actualment, al Consell Directiu només hi ha representades 17 comarques de les 42 que hi ha al país.

Jordi Gaseni, exalcalde de l’Ametlla de Mar, continuarà al càrrec de president dos anys més i després d'aquest temps li passarà el relleu al nou vicepresident de l'entitat i alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll. A l'acte hi va assistir la presidenta del Parlament, Anna Erra, que va felicitat l'AMI "per mantenir-se en el seu compromís de portar Catalunya cap a la independència tot i la repressió de l'estat espanyol".