AGRICULTURA
- Premsa Comarcal / Maials

La cooperativa de Maials inaugura la tercera línia del molí d'oli

Té una capacitat com la de les altres dues línies juntes i vol servir per donar resposta a les collites cada vegada més concentrades en el temps.

Visita institucional a les instal·lacions durant la inauguració d'ahir.

La Cooperativa del Camp-Foment Maialenc va inaugurar ahir la tercera línia de producció del seu molí d'oli, una maquinària que l'entitat va comprar l'any passat però que, degut a la baixa producció de l'anterior campanya, no ha estat fins ara que s'ha pogut començar a fer funcionar. La tercera línia té una capacitat equivalent a les altres dues juntes i vol servir per donar resposta a la concentració creixent de la collita, que arriba cada vegada més junta en el temps degut al desplegament progressiu del reg i l'expansió dels sistemes superintentsius de conreu. En alguna ocasió, per exemple, com va passar fa dues campanyes, s'han arribat a entrar 400.000 kg en només 24 hores, una xifra rècord.

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència del conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, David Mascort, la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, l'alcalde de Maials, David Masot i el president de la cooperativa, Francesc Teixidó, que va destacar que l'acte ''era també un acte simbòlic d'agraïment a la Generalitat per la seva rapidesa en la gestió de subvencions''. D'altra banda, també s'ha renovat quasi tota la zona de descàrrega de la cooperativa de Granyena, fusionada l'any passat amb al de Maials, un nou espai que s'ha d'estrenar de manera imminent.

Tot plegat arriba a les portes d'una nova edició de la Fira de l'Oli Verd de Maials, una de les primeres del calendari oleícola garriguenc. El certamen arriba a la 26a edició i tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 de novembre.