AGRICULTURA, COMUNICACIÓ
- Redacció / La Granadella

Es disparen les comandes d'oli a la Cooperativa de la Granadella després d''El Foraster'

Les vendes a clients nous s'han multiplicat per tres respecte la mateixa setmana de l'any passat. L'entitat ha registrat un degoteig continu de peticions des de la nit de l'emissió. Molts compradors deien trucar després d’haver vist el programa.

Masferrer va rebre una garrafa d'oli de la Cooperativa la Granadella a l'acabar el programa. (Foto: TV3)

La cadena TV3 va emetre el dilluns 6 de novembre el capítol d’El Foraster dedicat al municipi de la Granadella, en el qual es feia una reivindicació de l’oli local. Una de les protagonistes era la gerent de la Cooperativa, Laura Parés, que en destacava les virtuts i explicava que sempre en regalava als amics. El presentador, Quim Masferrer, també conversava amb un grup de pagesos joves que es conjurava per fer el “millor oli” i superar els “aceituneros de Jaén”.

Una setmana i mitja després, la Cooperativa de la Granadella ha multiplicat per tres les comandes d’oli de nous clients respecte la mateixa setmana de l’any passat. Des de les 23 h del mateix dilluns 6, un cop finalitzat el programa, van començar a registrar-se les primeres compres online. La resta de la setmana, s’han succeït les peticions digitals, per telèfon o directament a la botiga. Tal com explica la mateixa Parés, moltes de les persones que trucaven o passaven per l’entitat deien que havien vist el programa i que volien provar el producte. 

Segons apunten des de la Cooperativa, les compres són de petites quantitats, amb l'interès de conèixer l'oli que s’hi fa. En paral·lel, aquests dies altres persones s'han posat en contacte amb l'entitat per demanar-los els horaris d'obertura i, d’aquesta manera, poder visitar l’espai i comprar-hi oli.  

La Granadella va celebrar el darrer cap de setmana d’octubre la Fira de l’Oli – La Primera Premsada, amb la qual va inaugurar el nou molí cooperatiu i va posar a la venda l’oli nou. Una part de les vendes d’aquests dies, per tant, també s’han d’atribuir a la campanya regular i al fet d’haver aparegut als mitjans per l’estrena de les instal·lacions. Tot i així, des de la Cooperativa atribueixen una altra part significativa de l’increment de les comandes a l’aparició al programa de Masferrer. La gerent exposa que “teníem clar que es notaria, però no esperàvem que tant”. 

El dilluns 13, TV3 va emetre un darrer capítol d'El Foraster amb els millors moments de la vuitena temporada. La Cooperativa de la Granadella i la seva gerent i tornaven a aparèixer, així com també en moment en què Parés va fer entrega al presentador d'una garrafa d'oli. Aquest, de fet, era el tall escollit per tancar el programa.