SOLIDARITAT
- Redacció / Les Borges Blanques

L'institut Josep Vallverdú se suma a les protestes contra el genocidi sobre el poble palestí

L’ajuntament de la capital garriguenca llueix també una bandera palestina amb un crespó negre al balcó de l’edifici consistorial.

Alumnes i professors de l’institut de secundària Josep Vallverdú, de les Borges, han fet una concentració aquest divendres al pati del centre on s’ha llegit el manifest unitari de sindicats i entitats de l’àmbit educatiu que demana un alto el foc immediat, la retirada de totes les tropes de Gaza, la fi del setge sobre el poble palestí i el respecte absolut per als Drets Humans, el Dret internacional i el Dret humanitari. El text, consensuat entre USTEC, CCOO, CGT, Intersindical, UGT, COS, SEPC, Sindicat d’Estudiants, AEP i les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes (AFFAC), també clama per l’entrada urgent de material sanitari i humanitari i la suspensió de relacions amb l’estat d’Israel “com a forma de lluita no violenta”.

El manifest afirma que la comunitat educativa “no pot restar en silenci mentre són bombardejades escoles i universitats, on alumnes i treballadors han sigut soterrades i han perdut la vida” i recorda que el currículum educatiu, tant de primària com de secundària, diu que “l’alumnat ha de poder reflexionar i dialogar sobre valors i problemes ètics de l’actualitat” i “oposar-se a qualsevol forma de discriminació i violència”. “Educar per la pau i el pensament crític vol dir posicionar-se davant les injustícies”, apunten els convocants, que també aclareixen que “estar en contra d’aquest genocidi no és, en cap cas, ser antisemita”. Finalment, emplacen la comunitat educativa a “treballar a l’aula per la convivència i la pau positiva, donant eines per aprofundir i entendre el que està succeint a Palestina”.

A més de les Borges, s’han fet concentracions similars a diversos centres de Ponent. Ahir també hi va haver concentració i vaga estudiantil a la Universitat de Lleida. 

D’altra banda, el govern municipal de les Borges va penjar la setmana passada una bandera palestina amb el crespó negre en senyal de dol a un màstil de la casa consistorial.