PATRIMONI
- Redacció / Juncosa

Tornen les caminades culturals, tres anys després de l’aturada per la Covid

La primera de la nova temporada es farà el diumenge 26 a Juncosa, coincidint amb la Fira de l’oli que se celebra en aquest municipi.

Una de les caminades celebrades abans de l'aturada, al terme de Bellaguarda.

El Consell Esportiu de les Garrigues, en col·laboració amb el Consell Comarcal i el Centre d'Estudis, reprèn aquesta tardor la iniciativa de les caminades culturals, que combina l'activitat física i la descoberta d'indrets emblemàtics i elements patrimonials de la comarca.

La primera sortida d'aquesta temporada serà el diumenge 26 de novembre a Juncosa, amb un recorregut d'uns 6 km (una mica menys que l'habitual) per, d'aquesta manera, poder participar també a l'esmorzar popular que es fa al municipi amb motiu de la Fira de l'oli i de productes artesans. Enguany, la intenció de l’organització és intentar fer coincidir les caminades mensuals amb les fires i festes que es fan a la comarca. La següent serà el 8 de desembre a l’Espluga Calba, en el marc de la Fira Oleotèxtil del municipi.

El projecte de caminades culturals va arrencar la primavera del 2014 i va estar en actiu fins que l'abril del 2020 es va aturar arran de les restriccions de la Covid, tot i que el 2022 i 2023 se’n va tornar a fer alguna de manera puntual. En total s'havien fet 41 caminades, una cada mes, excepte en els períodes d'estiu.