PATRIMONI
- Redacció / La Granadella , Torrebesses

La Granadella i Torrebesses organitzen activitats per la Setmana de la Pedra Seca 

La iniciativa està liderada per l'Ajuntament de Torrebesses i l'Associació de Micropobles. S'hi han inscrit més d’un centenar de propostes d'arreu dels Països Catalans.

Taller de construcció de pedra seca (Foto: Arxiu))

La 4a Setmana de la Pedra Seca, un esdeveniment per a la promoció i el reconeixement d'aquesta tècnica constructiva que lideren l'Ajuntament de Torrebesses i l'Associació de Micropobles, tindrà lloc del 24 de novembre al 3 de desembre. Arreu de Catalunya, del País Valencià i d’Andorra s'han organitzat un centenar d'activitats, entre rutes i visites guiades, tallers de restauració i reconstrucció, exposicions i xerrades.

A les Garrigues, la Setmana de la Pedra Seca 2023 comptarà amb activitats a dos pobles, Torrebesses i la Granadella. La primera, demà a Torrebesses, serà la presentació de les actes de les actes dels congressos de pedra seca. L’acte tindrà lloc a les 18 h al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca. 

El dissabte 25 de novembre, la Granadella acollirà un taller pràctic de reconstrucció d'espones, a càrrec del veí i expert en la tècnica, Josep M. Navàs. 

El cap de setmana següent, el Centre d'Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses proposa dos activitats lúdiquse més. El dissabte 2 de desembre a les 10 h, es presentarà un joc de cartes sobre aquesta tècnica constructiva. El diumenge 3, s’ha organitzat una experiència de construcció d’un aljub i una cabana de volta mitjançant ulleres de realitat virtual. L’activitat s’iniciarà a les 10 h. 

El divendres 1, el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca obrirà les portes a la nova exposició permanent a l’espai Tota pedra fa paret.