COMUNICACIÓ
- Redacció

Una portada de la revista SomRurals, premiada a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català

La del número 1 de la publicació, protagonitzada per una imatge del fotoperiodista Albert González, amb disseny i maquetació d’Adrià Martí.

Albert González va recollir el premi, en un acte celebrat a les Drassanes Reials de Barcelona. (foto: APPEC)

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) va celebrar ahir al vespre e a Barcelona la 23a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, l'acte que cada any reconeix la tasca i la trajectòria de les publicacions físiques i digitals dels Països Catalans. Un dels premis ha estat per la revista SomRurals, editada per l'Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions (editora de SomGarrigues) com a Millor portada, categoria que es decidia per votació popular.

La portada premiada és la del número 1 de la revista (hivern 2022-2023), protagonitzada per una imatge del fotoperiodista Albert González que obria el reportatge "Pastors, una espècie en vies d'extinció". El disseny i maquetació de la portada i del conjunt de la revista és obra d’Adrià Martí. El mateix González va recollir el guardó, en un acte que va tenir lloc a les Drassanes Reials de la capital catalana. Els altres mitjans premiats d’enguany són Mètode, Gol Esports, Diari de Terrassa, lamira.cat, Sàpiens, El 9 Nou, descobrir.cat, Temperatura, El Ripollès, Nació Polis, Catarsi i Món Econòmic.

Aquest és el quart premi de l'APPEC que rep l'entitat editora de SomGarrigues en l’última dècada. Els anteriors van ser a Millor publicació de premsa comarcal (2014), a Millor publicació digital (2017) i a Millor reportatge en categoria de premsa (2021).