SUCCESSOS
- Redacció / L'Albi

Uns desconeguts roben olives a dues finques del terme de l'Albi

Els fets haurien tingut lloc durant els dies del pont. Els lladres anaven amb dos cotxes i van deixar envoltoris i restes de menjar al tros.

Restes de la collita feta pels lladres a una de les finques. (foto: X.T.)

Els responsables de la granja La Fumada, productora d’ous ecològics a l’Albi, han quedat sorpresos aquest matí quan han anat a una finca d’olivers que tenen arrendada per collir les poques olives que hi havia enguany i s’han trobat que mig tros ja l’havien collit uns desconeguts. Tot i que la previsió de producció d’aquesta campanya era minsa, la finca fa una hectàrea i mitja d’extensió, situada a la partida dels Barrancs, pròxima a l'autopista, entre Cervià i les Borges Blanques. “Alguna vegada ens havien pres ametlles a la granja, però olives no ens hi havíem trobat mai”, explica l’afectada, Elisabet Moragues.

Els fets haurien passat durant tres dies del pont de la setmana passada i es dona la circumstància que un pagès havia vist gent treballant a una altra finca veïna, amb un cotxe a dins i un a l’entrada del camí, que van resultar ser també uns intrusos. Els afectats sospiten que eren els mateixos lladres, ja que als dos terrenys van deixar brossa i restes del que suposadament era el seu dinar, com bosses de pa, tomates, pells de mandarina, ampolles d’aigua i fins i tot l’envoltori d’un polvoró.

Un tipus de robatori inèdit a la comarca
A principis de setembre, representants d'Unió de Pagesos es van reunir amb comandaments policials a la comissaria de Mossos d'Esquadra de Lleida per abordar les principals preocupacions del sector en matèria de seguretat. Entre aquestes hi ha els robatoris en masos i de maquinària agrícola, però enguany també es va posar sobre la taula la possibilitat que, arran dels preus elevats que porta l'oli, comencessin a haver-hi robatoris d'olives. Des del sindicat s’indicava que aquest tipus de furt no s'havia donat mai a les comarques de Ponent, però ara ja hi comença a haver els primers. En les últimes setmanes també se n’ha donat casos a la Ribera d’Ebre, el Baix Camp, el Tarragonès o el Baix Ebre.

En el context d’alça de preus de l’oliva, els Mossos d’Esquadra ja van activar a principis de temporada una campanya per prevenir aquest tipus de furt. Els agents van visitar cooperatives i molins per donar consells bàsics de prevenció.