SOLIDARITAT
- Redacció / Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges promou un dinar col·lectiu de Nadal per a persones que estan soles

El mateix 25 de desembre, a l’antic Bar de Vidre. Els interessats poden apuntar-se fins el dia 22.

La trobada es faria a l'antic Bar de Vidre, adjacent al Pavelló de l'Oli.

L’Ajuntament de les Borges prepara pel 25 de desembre un dinar de Nadal adreçat a persones que, pel motiu que sigui, aquell dia no tinguin un entorn directe amb qui celebrar-lo. “La idea és que la gent que es trobi en una situació de solitud no volguda, passi aquest dia especial en companyia”, explica Ivette Macià, regidora de Cures i Acció social. Els interessats poden apuntar-se fins el 22 de desembre a l’Ajuntament, a la llibreria Quaderns i a la tintoreria Trini.

El dinar es faria a l’antic Bar de Vidre (adjacent al Pavelló de l’Oli) i s’ha concebut un menú amb primer, segon, postres, aigua, vi i cafè a un preu de 18 euros, elaborat per un establiment local. L’atenció als comensals aniria a càrrec d’una xarxa de voluntaris. De fet, va ser aquesta xarxa la que va proposar la iniciativa al govern municipal, que assegura que també tenia la idea en ment.

Per arribar a les possibles persones interessades, s’ha contactat amb treballadors socials del Consell Comarcal i del CAP, així com Creu Roja i Càritas. “No hem volgut fixar un límit d’inscrits, perquè els voluntaris hi són i si algú s’apunta és que realment no vol passar el dia de Nadal sol”, diu Macià. “Surti o no surti gent, hi continuarem insistint cada any, perquè també som conscients que en un inici hi pot haver certa vergonya o tabú”, afegeix la regidora.

Antecedent a l’Albagés
El passat mes de gener, el bar Casal de l’Albagés va organitzar una iniciativa semblant, en aquell cas pel dia de Reis. L’establiment va convocar un dinar per als veïns i veïnes que no tinguessin prevista cap trobada familiar. L'alcalde de l'Albagés, Víctor Masip, explicava aleshores que una de les clàusules de la licitació del local era que es tinguessin en compte els veïns vulnerables amb "menús barats" i altres propostes. Els propietaris van explicar que volien "que la gent que estés sola se sentís més acompanyada". Hi van participar una desena de persones.