- Redacció / Les Borges Blanques

Desallotgen una família de les Borges per una esquerda de grans dimensions a l'edifici on viuen

L'alerta s'ha produït a quarts de dues de la tarda. La policia local ha tallat el carrer i es procedirà a una valoració estructural de l'immoble, on viu una altra família que aquests dies és fora del municipi.

Façana de l'immoble afectat per l'esquerda (Foto: X.F.)

Un vehicle que circulava aquesta tarda sobre quarts de dues pel carrer Catalunya de les Borges Blanques, entre el Raval del Carme i el carrer Sant Jaume, ha rebut l’impacte d’alguns fragments de runa procedents d’un edifici veí. L’alerta a la Policia Local ha permès detectar una esquerda de grans dimensions a la façana de l’immoble, la qual tenia continuïtat a l’interior dels pisos, i ha forçat a desallotjar una de les dues famílies que hi resideixen. L’altra estava fora del municipi aquests dies. 

Arran de la descoberta de l’esquerda, els agents locals han tallat el carrer i ha senyalitzat una àrea de seguretat entorn de l’edifici. Properament, els serveis arquitectònics municipals faran una valoració de l’estat de la casa. Segons fonts de l’equip de govern, segurament caldrà apuntalar l’edifici i fer una higienització de la façana per assegurar que no es produeixen nous despreniments de runa que puguin posar en perill els veïns. 

L’incident ha obligat a modificar lleugerament el recorregut de la Cavalcada dels Reis d’Orient prevista pel divendres 5 de desembre a la tarda, ja que a la part final passava per aquest tram del carrer Catalunya camí del Pavelló Francesc Macià. La nova ruta resseguirà el passeig del Terrall, el carrer de la Indústria, i el tram baix del carrer Catalunya fins al pavelló.