AGRICULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges, un dels punts de sortida cap a la concentració d'Unió de Pagesos al port de Tarragona

El sindicat ha preparat diverses tractorades i concentracions aquest dimarts i també convoca una mobilització el 21 de febrer a Madrid, davant el Ministeri d’Agricultura.

Un dels talls de l'AP-7 la setmana passada al Baix Ebre. (foto: Jordi Marsal/ACN)

Com ja s’havia anunciat dies enrere, Unió de Pagesos ha convocat per aquest dimarts, 13 de febrer, diferents tractorades i concentracions per denunciar el que consideren competència deslleial dels productes d’importació que no compleixen els estàndards europeus i defensar “el model europeu en frontera” i “la necessitat d'una reciprocitat en les relacions comercials sobre l'ús de fitosanitaris, medicaments i mesures veterinàries, i condicions ambientals”. El sindicat també vol denunciar els incompliments de la Llei de la cadena alimentària, una llei que qualifica d’insuficient “perquè no actua per reforçar el paper dels productors, ja que el Ministeri ha d'establir els criteris per determinar els costos de producció i aconseguir que els preus en origen se situïn per damunt dels costos”.

Les accions previstes per aquest dimarts són una concentració a l’entrada del Port de Tarragona, una altra a l’entrada de Mercabarna (ens que gestiona la distribució majorista del sector alimentari) a Barcelona i altres a l’Eix Transversal i comarques gironines. La més pròxima a les Garrigues és la del port de Tarragona, per això una de les columnes de tractors sortirà de les Borges Blanques a 2/4 de vuit del matí, des de davant de la cooperativa Sant Isidre a l’entrada oest del poble. Les altres columnes sortiran cap a Tarragona des de Lleida (7h, davant del Decathlon), Tàrrega, Valls, Reus, el Morell, l’Aldea, Gandesa i Falset.

Unió de Pagesos recorda que el 21 de febrer les mobilitzacions continuaran a Madrid, davant el Ministeri d’Agricultura.