EQUIPAMENTS
- Redacció / Llardecans

Llardecans crearà un coworking, un alberg i un nou pis per a joves

L'Ajuntament inicia la licitació dels projectes, que voldria acabats el 2024. El coworking i l'alberg es faran en un immoble cedit i l'habitatge, en una casa adquirida pel consistori. Les obres estan pressupostades en 335.245 €.

El coworking i l’alberg es volen fer a l'immoble que hi ha en primer terme a la dreta. (foto: F.F.)

L'Ajuntament de Llardecans va anunciar el passat 30 de gener l'inici de la licitació de les obres per adequar un espai de coworking i un alberg municipal i per rehabilitar una casa per oferir-la per llogar. El primer projecte està pressupostat en 210.675 € i compta amb un ajut del Pla d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per aquest 2024 que en cobriria un 90%. La segona intervenció ascendeix a 124.570 € i es duu a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Lleida.

Coworking i alberg municipal 
L'equipament es construirà al nucli històric de Llardecans, al carrer de la Vila Closa 25, en una casa que els propietaris van cedir al consistori. L'edifici tindrà una planta baixa que es preveu que serveixi com a zona comuna per a reunions i trobades, i dos pisos. En el primer s'instal·larà l'espai de treball, diàfan, i en el segon, l'alberg municipal. Aquest servei tindrà dues habitacions i una sala de bar compartit, i està pensat perquè pugui acollir tant usuaris del coworking com d'altres usuaris esporàdics. El projecte vol mantenir i reparar els murs exteriors de pedra i elevar lleugerament la teulada perquè les plantes tinguin el sostre a l'altura estàndard.  

Habitatge per a joves
L'Ajuntament habilitarà una nova casa per a lloguer al carrer Nou de la Bassa 1, a prop de la plaça dels Arbres. Està previst rehabilitar l'edifici actual per fer-hi un habitatge que compti amb una planta baixa amb garatge i amb una de superior que serveixi de vivenda. L'alcalde, Xavier Mor, explica que la seva intenció és que sigui "un reclam per a joves" que es vulguin instal·lar al municipi i que es posarà a lloguer amb un preu accessible. Pel que fa a les condicions, creu que s'han d'aplicar les mateixes que ja estan en funcionament a l'antiga casa del metge que ja acull dues famílies. Mor espera que les obres es puguin completar durant el 2024.