TURISME
- Redacció / Arbeca , Castelldans

Arriben les primeres activitats vinculades amb la floració d'ametllers

A Arbeca, aquest diumenge i a Castelldans, el que ve. Quatre restaurants faran menús especials durant aquest període. Maials i Torrebesses també programen activitats sota el paraigua ‘Segrià, terra de floració’.

El vermut de l'any passat a Arbeca. (foto: Xavi Minguella)

La florida dels ametllers ja s'ha convertit en un esdeveniment natural que els municipis aprofiten per organitzar activitats a l'aire lliure. Arbeca durà a terme el diumenge 3 de març un vermut entre ametllers, a mig camí d’Arbeca i la Floresta, amb la participació d'onze comerços i productors locals i també de dues entitats: els Diables Cornuts i Calents s'encarregaran de la barra i l'agrupament escolta la Petjada del Secà impulsarà un mercat de segona mà. El diumenge 10 de març, Castelldans promourà una jornada similar. Arrencarà amb una caminada guiada pel Consell Esportiu de les Garrigues per la "petita Califòrnia" i continuarà amb un vermut entre ametllers amb comerços i productors del poble, a més de música. Durant el període de floració dels ametllers, quatre restaurants de la comarca oferiran menús especials. Són els Fogons de la Carme (Cervià), Hostal Benet (les Borges), Cafè Terrall (les Borges) i Ca la Margarida (l’Albi).

Per la seva banda, el Consell Comarcal del Segrià va presentar ahir el programa d'activitats vinculades a la floració. N’hi ha de previstes a Maials i a Torrebesses. Al primer, el Club Ciclista i Excursionista i l'Ajuntament coordinen una caminada pel terme el 17 de març, mentre que a Torrebesses es faran visites al Castell Palau i a la floració dels olivers del Mas de Janet amb dates a concertar.