EQUIPAMENTS
- Redacció / L'Albi

El jovent de l’Albi reclama poder accedir a l’espai jove entre setmana i sense vigilància

Critiquen que fins ara l'equip de govern no s'hagi volgut asseure amb ells a parlar sobre aquestes condicions. L'alcaldessa, Anna Feliu, justifica el guarda perquè es tracta de menors d'edat fent ús d'un espai municipal.

L'abril del 2022 va reobrir l'Espai Jove de l'Albi, un local amb tres sales que havia de servir de punt de trobada dels nois i noies del poble i per acollir activitats i tallers del seu interès. La recuperació de l'equipament responia a la demanda d'un grup d'adolescents que, a més, van participar del seu arranjament.

A principis de febrer d’enguany, aquests joves van expressar el seu malestar amb l'Ajuntament de l'Albi per les condicions d'ús de l'Espai Jove. Critiquen que només estigui obert les tardes dels caps de setmana de 17 h a 21 h i que sigui amb la presència d'un vigilant de l'ajuntament. També que fins ara l'equip de govern no s'hagi volgut asseure amb ells a parlar sobre aquestes condicions. Els afectats serien una trentena, en edats compreses entre els 12 i els 16 anys. 

L'alcaldessa de l'Albi, Anna Feliu, justifica la presència del guarda perquè es tracta de menors d'edat fent ús d'un espai municipal i conclou que "sols no hi poden estar". A més, explica que no poden destinar aquest treballador únicament al local. 

Els joves reivindiquen el seu paper en l'organització d'activitats al poble i diuen que no en faran més com a protesta fins que s'arribi a algun acord. Entre les que es podrien veure afectades hi ha la seva participació a la Fira dels Cargols de principis d’abril, o propostes d’estiu com l’escala en hi-fi o la Festa Major. La setmana vinent hi ha prevista una reunió entre l'ajuntament i els joves, acompanyats per les seves famílies, que els donen suport en la reclamació.