ASSOCIACIONISME
- Redacció / Sunyer

Neix una nova associació a Sunyer per donar suport al dol

Prepara una jornada pel 18 de maig, coincidint amb el primer aniversari de la mort d'una nena de la població.

(foto: arxiu)

L'associació Somriures des de la Muma, de recent creació, prepara una jornada a Sunyer pel 18 de maig centrada en el dol, en què la majoria dels fons recaptats es donaran a la fundació Afanoc per a la lluita contra el càncer infantil. La data de la jornada no és en va, sinó que coincideix amb el primer aniversari de la mort d'una nena de dos anys del poble en un accident domèstic, i és que una de les impulsores i presidenta de l'entitat és la seva mare, Anna Chico.

Per contribuir a les despeses de l'organització, l'associació ha obert una campanya de donacions al web gofundme.com. Una part de la recaptació serà per pagar les despeses de l'esdeveniment i l'altra anirà destinada a l'Afanoc.

La jornada del maig tindrà conferències sobre dol animal, infantil i adult, vermut musical, dinar popular, activitats per a infants, un sorteig i un concert. Aquesta iniciativa, i les que es preveu fer més endavant, vol servir per donar visibilitat al dol i que no sigui un tema tabú. L'estiu passat, la impulsora de Somriures des de la Muma també va encetar un pòdcast sobre la seva experiència, del qual s'han publicat vuit capítols.