SUCCESSOS
- Redacció / Torrebesses

Els Mossos desmantellen una plantació de marihuana en una antiga granja de Torrebesses

La intervenció policial es va fer dimecres al matí, al veure que es manipulava una torre d’alta tensió. Es van detindre quatre homes, d’entre 23 i 47 anys, dos dels quals a Tarragona.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra van detenir abans d'ahir quatre homes, d'entre 23 i 47 anys d’edat, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Una investigació de la DIC va permetre localitzar una granja d'animals en desús, a la partida les Cometes de Torrebesses, que estava sent utilitzada per a plantacions de marihuana. Segons fonts policials, a principis de març, els investigadors que feien vigilàncies del lloc per identificar tots els implicats van observar com un grup de persones vinculades a la plantació feia modificacions en una torre elèctrica d'alta tensió pròxima a la granja. Això va ser posat en coneixement de la companyia responsable de la xarxa elèctrica, que va alertar d'un potencial risc per a les persones i un elevat risc d'incendis a la zona. També es va comprovar que les modificacions havien estat fetes per persones alienes a la companyia elèctrica però amb coneixements especialitzats.

Tot i que la investigació estava en curs, es va decidir precipitar l'actuació policial al descobrir que havien canviat fraudulentament un transformador per dotar de més potencia els edificis de la granja i poder ampliar el cultiu de marihuana.

Pels volts de les vuit del matí del dimecres, tècnics de la companyia elèctrica, amb el suport dels Mossos, van accedir a la torre d'alta tensió per restituir el transformador que corresponia a la línia elèctrica. Un cop es va tallar el subministrament de la granja, van sortir dos homes per comprovar el motiu pel qual s'havien quedat sense llum. Seguidament, els agents van veure que hi havia una plantació interior de marihuana en plena producció i els van detenir. Durant la tarda del mateix dia es va fer una entrada i perquisició a la finca i es van comissar 420 plantes de marihuana. A més, segons els Mossos, es va constatar que tenien muntada una complexa instal·lació per afavorir el creixement de les plantes.

La mateixa tarda es va detenir a Tarragona dues persones més, que els agents creuen que serien els responsables de manipular les connexions a la torre d'alta tensió. Aquests dos homes van quedar en llibertat el mateix dia després de declarar a la comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

Els dos detinguts que s'encarregaven de la vigilància i manteniment de les plantes passaran avui a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a Lleida. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.