SUCCESSOS
- Redacció / Sarroca de Lleida

Un detingut a Sarroca per una plantació de marihuana en una casa de dins del poble

Els fets van tenir lloc ahir a primera hora, en un dispositiu dels Mossos d’Esquadra simultani a Cubells i Vilagrassa. A Vilagrassa es van fer tres detencions més.

Primers moments de l'operatiu a Sarroca. (foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van detindre ahir quatres homes, d'entre 20 i 25 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Una de les detencions es va fer a Sarroca de Lleida, on els agents van localitzar un cultiu interior de 690 plantes de marihuana d’una espècie que, segons fonts policials, és “d'alt rendiment, de baixa alçada i gran producció de cabdells”. La instal·lació disposava d'il·luminació amb tires led “que permet reduir el consum elèctric”, afegeix la nota policial.

Les detencions són el resultat d'una investigació derivada d'un operatiu anterior relacionat amb un grup que es dedicava al robatori a interior de domicilis a Lleida. Fruit d'aquella investigació es van recollir indicis que apuntaven a un possible grup organitzat que podria estar operant, coordinadament, en cases situades dins els nuclis urbans de Sarroca, Cubells (Noguera) i Vilagrassa (Urgell).

Després d'uns mesos de treball per determinar primer les localitzacions exactes de les plantacions i una sèrie de vigilàncies per detectar persones relacionades, ahir al matí, a primera hora, es va desplegar un dispositiu per irrompre a les tres cases de manera simultània, tal com va avançar SomGarrigues en el cas de Sarroca.

A Vilagrassa es van fer tres detencions i, segons els Mossos, es va trobar una estructura preparada per començar a produir marihuana de forma intensiva, mentre que a Cubells hi havia una infraestructura per al cultiu i les restes d¡una plantació ja recol·lectada. Estava previst que els detinguts passessin a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.