CULTURA
- Redacció

El junedenc Daniel Delgado participa amb la seva trompeta en un concert inclusiu a Madrid

Amb l’Orquesta Carlos III, gràcies a una iniciativa de Som-Fundació, entitat que dona suport en l'exercici de la capacitat jurídica a persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

Delgado, primer per l'esquerra. (foto: Som-Fundació)

Daniel Delgado, de Juneda, és un dels músics que diumenge va participar al concert inclusiu organitzat per Plena Inclusión España a Madrid, per commemorar el 60è aniversari d’aquesta entitat, abans coneguda com Feaps, dedicada a ajudar les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i promoure’n la inclusió com a ciutadania de ple dret.

El junedenc havia enviat la seva candidatura a finals d'any i s’havia postulat amb un instrument de vent, la trompeta, tot i que també sap tocar elements de percussió com la caixa. Al febrer va ser seleccionat entre més d'un centenar de candidatures i, finalment, aquest abril ha tingut lloc el concert, a l'Auditorio Nacional de España, amb músics de l'Orquesta Carlos III i un públic de 700 espectadors, entre els quals Elma Sáez, ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Fernando Grande Marlaska, ministre de l'Interior. 

Delgado hi va participar al tercer tema del programa, dedicat al "Despertar de la lluita", en què va interpretar la Dansa Napolitana de Txaikovski, amb solo de trompeta inclòs. Amb el lema Lo imposible se hará, el concert commemoratiu va comptar amb la participació d'altres 38 artistes amb discapacitat intel·lectual de diverses disciplines, com ara la il·lustració, la poesia i la dansa.


Delgado, amb el director de l’orquestra, Juan Manuel Alonso. (foto: Som-Fundació)

La iniciativa ha sigut possible gràcies a Som-Fundació, entitat sense ànim de lucre que dona suport en l'exercici de la capacitat jurídica a persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament residents a Catalunya, especialment a les províncies de Barcelona i Lleida. Actualment atèn 824 persones, una de les quals és Daniel Delgado. El junedenc també toca a la Banda de trompetes i tambors de la Verge Maria de la Misericòrdia, de Reus; al grup de xaranga "Mai Toquem B", de Lleida, i a la Colla dels Armats de les Borges i Juneda.