EQUIPAMENTS
- Redacció / Maials

Maials reformarà la casa de la Senyoria perquè serveixi com a equipament municipal

El projecte puja a 100.000 euros d’inversió, la meitat dels quals procediria del PUOSC i l’altra del Fons de Transició Nuclear.

(foto: Dept. Cultura)

L'Ajuntament de Maials ha aprovat recentment el projecte per reformar l'anomenada casa de la Senyoria, dita també casa Juncadella, perquè pugui servir per a finalitats municipals. El projecte d'obres ascendeix a prop de 100.000 euros, la meitat dels quals procedents del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i l'altra meitat del Fons de Transició Nuclear.

Entre les idees que el consistori havia valorat, hi ha l’opció que l'edifici aculli activitats culturals i despatxos d'entitats o persones amb projectes vinculats al municipi. La casa compta amb una planta superior diàfana, que pot tenir diversos usos, i altres habitacions més petites. S'hi instal·larà sistemes d'aerotèrmia que en permetin un ús durant tot l'any. 

La casa de la Senyoria és un gran mas del 1783 que havia servit com a molí del Baró de Maials. El desembre del 2023 va ser declarat bé cultural d'interès local (BCIL) per acord del Ple del Consell del Segrià.