CULTURA
- Redacció / El Soleràs

Prop de vint artistes a la quarta edició de la mostra SoleràsArt

Entre els artistes n’hi ha diversos de garriguencs, com Íngrid Tost o Daniel Graell, del Soleràs, o Digna Gros, de Castelldans. El certamen, que arrencarà aquesta tarda, s'avança un mes per evitar la calor intensa del juliol.

(Foto: Xavi Minguella)

El Soleràs celebra aquest cap de setmana la quarta edició de la mostra SoleràsArt, que reunirà artistes a l'entrada de les cases i artesans al carrer Major durant els dos dies. El consistori avança un mes el certamen per evitar la calor més intensa del juliol, quan es feia habitualment.

Enguany, es manté el format i SoleràsArt comptarà amb 18 artistes de disciplines variades. Entre aquests n'hi haurà de garriguencs, com l'escultora Íngrid Tost i el fotògraf Daniel Graell, tots dos solerassencs, o l'artista tèxtil de Castelldans Digna Gros, que vendrà els vestits de la col·lecció Males herbes. És la xifra més alta de participants des que es va crear la iniciativa.

En paral·lel, el carrer Major comptarà amb el mercadet d'artesans, amb música en directe, amb tallers artístic pels infants i amb altres activitats com un vermut popular. Del consistori assenyalen que el certamen coincideix amb les dates de Garrigues en Flor, i per això creuen que pot ser encara més reeixit.

Les activitats s’iniciaran el dissabte a les 14 h, amb una trobada d’artistes davant l’Ajuntament. Més tard, a les 17 h, es durà a terme la inauguració de la Mostra a la sala polivalent amb el músic Raül Benéitez. A partir de les 18 h i fins a les 21 h s’obrirà la mostra d’artistes i el mercadet d’artesans. El conjunt Blanquers Jazz quintet clourà la jornada a les 21 h amb un concert. El diumenge, es podran visitar els artistes d’11 h a 14 h i també de 18 h a 20 h. El mercadet obrirà durant el matí.