MEMÒRIA HISTÒRICA
- Redacció / Maials

Preparen un documental sobre els maquis a les Muntanyes de Prades, entre els quals el maialenc Andreu Teixidó

Una sèrie documental de tres capítols dirigida pel periodista Toni Orensanz que s’emetrà aquest estiu a Canal Reus Televisió.

Teixidó, un dels protagonistes del documental. (foto: L.T.)

Canal Reus Televisió va preestrenar el passat 26 d'abril a Reus la sèrie documental Els maquis i la lluita contra el franquisme, un audiovisual de tres capítols que ressegueix la lluita armada de la postguerra contra el franquisme a la zona de les Muntanyes de Prades i el Montsant. El projecte té com a punt de partida de l'interès del president de la Fundació Reddis, entitat col·laboradora, per les rutes i la geografia dels maquis, i compta amb el periodista Toni Orensanz com a director i amb Cristophe Sion com a realitzador. 

Tal com expliquen des de l'equip del documental, els primers dos capítols estan centrats en la partida dels Patacons. El tercer, inclourà l'anomenat grup del Cisquet d'Olot i el dels Teixodors, de la qual va participar el maialenc Andreu Teixidó. Orensanz diu que això permetrà mostrar "les dues tipologies de lluitadors que hi ha a les Muntanyes de Prades". Està previst que Els maquis i la lluita contra el franquisme s'emeti per Canal Reus Televisió aquest estiu i que després també es pugui veure a les altres televisions locals catalanes membres de La Xarxa.