CULTURA
- Redacció / El Cogul

El cor Euridice torna als escenaris amb nou espectacle

Titulat ‘Ressonàncies’, és el primer amb el nou director, després de la celebració dels 30 anys del cor l’estiu passat. S’ha estrenat al Cogul i el 21 de juny es farà a les Borges.

Estrena de l'espectacle al Cogul el 26 de maig.

El diumenge 26 de maig, el centre de l'art rupestre La Roca dels Moros, del Cogul, va ser l'escenari de la representació de Ressonàncies, el nou espectacle que ha preparat el cor Euridice, el primer amb el nou director, Pere-Mateu Xiberta. La formació garriguenca de veus femenines ha tornat així als escenaris després de la celebració dels 30 anys de trajectòria, el juliol de l'any passat, que va servir també com a comiat de Dolors Ricart, directora durant 17 anys i mig.

Com el nom suggereix, Ressonàncies s'ha concebut per jugar amb els ecos dels espais on es representa. "Són peces en què les veus creixen amb la ressonància", explica la presidenta de l'entitat, Núria Vallés. En aquest sentit, valoren el recinte del Cogul com un espai ideal, tot i que la intenció és portar l'espectacle també a altres llocs, adaptant-lo a les característiques que hi hagi. El segon ja està programat: serà el 21 de juny al vespre, a l’església parroquial de les Borges.

Per a aquest espectacle, el cor compta amb les intervencions de dansa de les reconegudes ballarines Anna Cabal i Alba Vicario, "que també fan d'eco de les nostres veus", diu Vallés. També hi participa el violoncel·lista i percussionista Nil Peropadre.