FAUNA
- Redacció / Les Borges Blanques , Puiggròs

Rescaten una gossa de la comporta del Canal a les Borges

Molt probablement ha caigut a l’aigua i, al no poder-ne sortir, ha estat empesa fins la reixa del Collet on una pala automàtica en va treient tot allò que hi queda atrapat.

Aquest matí ha aparegut una gossa al contenidor del Collet, entre les Borges i Puiggròs, on una pala automàtica del Canal d’Urgell va abocant els residus sòlids que queden atrapats a la comporta. És molt habitual que entre les restes d’algues i vegetació s’hi recullin cadàvers de fauna cinegètica, com cabirols i senglars, que cauen al Canal i al no poder-ne sortir moren ofegats i la corrent els empeny fins la comporta. En alguna ocasió s’hi ha detectat també fauna protegida, com l’aligot comú o la cigonya, però trobar-hi un gos és molt poc habitual. 

Els ciutadans que han vist la gossa han avisat la Policia Local de les Borges i els Agents Rurals, que han fet cap al lloc i han pogut rescatar l’animal, que no podia sortir del contenidor per si sol. Miraculosament, la gossa no presentava lesions, tret d’alguna ferida en una pota, probablement produïda a l’intentar sortir del contenidor. De moment, se n’han fet càrrec els serveis municipals i voluntaris.