CULTURA
- ACN/Redacció / Les Borges Blanques

Dusminguet es retroba amb el seu públic a les Borges Blanques en un concert pels 30 anys de l'Slàvia

La formació de la Garriga tornava a pujar als escenaris 20 anys després d’acomiadar-se, en una festa que va atreure milers de persones vingudes d’arreu.

(foto: Alba Mor/ACN)

Després de 20 anys de l’anunci de la seva dissolució, el conjunt Dusminguet va reaparèixer ahir a la nit al recinte de l'Hort del Rabasser de les Borges Blanques en un concert per commemorar el 30è aniversari de l'emblemàtica cafeteria Slàvia. El trio de la Garriga s'ha retrobat amb un públic entregat amb el qual ha fet un viatge en el temps per recordar les lletres que ja formen part del cançoner popular com 'Sonajeros', 'Rumbeta bona', 'Marihuana' o 'El teu amor'. El conjunt format per Joan Garriga, Martí Vilardebò i Dani Portavella va ser un dels grups més rellevants de l'escena catalana de finals dels anys 90 i principis dels 2000 que va fer l’últim concert a finals del 2003.

Les portes del recinte, que tenia una capacitat de prop de 5.000 persones, van obrir de manera puntual cap a les vuit de la tarda. Amb diverses foodtrucks i un espai de lleure, la zona de concert es va omplir de gom a gom de persones que vingudes d’arreu que van voler reviure de nou els ritmes de Dusminguet. Durant el dia ja es va veure molt moviment de vehicles i gent als carrers i establiments de les Borges, alguns dels quals van exhaurir existències. Cap a quarts de 10 del vespre, la cua per entrar era de quasi 200 metres.  


(foto: Alba Mor/ACN)

El conjunt va afrontar la retrobada amb una "felicitat màxima" però també amb "incertesa" després de dues dècades sense pujar a un escenari com a Dusminguet. En tot cas, Vilardebó va explicar que "no ha estat difícil tornar als assajos". "Sembla que fos ahir", va concretar el bateria. En la mateixa línia s'expressava Portavella, qui va dir que les hores d'assaig s'allargaven i esdevenien "una trobada personal". Durant una trobada amb la premsa i preguntats per si es podria tornar a repetir un concert com el d'aquest dissabte, el grup va contestar que "amb Dusminguet tot pot passar".

En declaracions prèvies a la revista Enderrock, Dani Portavella explicava que la reacció de la gent havia sobrepassat les expectatives: “No ens ho esperàvem, no. És una cosa que hem viscut bastant per la xarxa, de veure la gent fent els likes. Al nostre entorn més proper, que és el bar L'illot de la Garriga, veig que hi ha gent nascuda als 70, 80 i algun dels 90 que tenen ganes de reviure aquestes cançons. No sé si pel que suposava el moment, relacionat amb la festa de canvi de mil·lenni, o si és perquè estimen les cançons. I sabem que s'han organitzat busos per anar cap a les Borges. I gent que vindrà de Múrcia o de València. Fa il·lusió i goig".

La festa també va comptar amb l’actuació a peu de pista del grup La Catxibanda, la música de DJ Wagner Pa i, després de Dusminguet, els selectors Ponent Roots van posar el punt i final.


(foto: Alba Mor/ACN)

30è aniversari de la cafeteria Slàvia
Dusminguet es va retrobar de nou amb el públic després d'una petició d'Albert Tarrats, propietari de l'emblemàtica cafeteria Slàvia de les Borges Blanques, per celebrar el trentè aniversari de la sala. "Ha estat la millor excusa que podríem trobar", destacava Garriga. "L'Slàvia és un gran local que ha fet coses positives per la cultura d'aquest país i ens ha fet sentir com a casa", concloïa. Per la seva banda, Tarrats es va mostrar "emocionat" i "molt content".