OLI
- Redacció / La Granadella

La Granadella enceta el calendari oleícola amb la Primera Premsada

Amb la cuina de l’oli i els beneficis del verge extra en la salut com a protagonistes. També es presentarà un llibre de receptes locals i hi haurà caminada, esmorzarmercat, música i visites al Museu de l’Oli.

Visitants de la Fira en una edició anterior, davant el molí nou de la cooperativa. (foto: Xavi Minguella)

El pròxim cap de setmana (1 i 2 de novembre) tindrà lloc l’onzena Fira de l'Oli de la Granadella – La Primera Premsada, la primera cita oleícola de la comarca, que tindrà en la cuina de l’oli i els beneficis del verge extra per a la salut els seus eixos principals.

Les activitats començaran el matí del dissabte, a 2/4 de 12, amb la presentació del llibre Receptes amb memòria. L'oli d'oliva verge extra a la cuina de la Granadella. Aquest s'ha elaborat amb la col·laboració dels veïns del poble pels 10 anys del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC). L'acte comptarà amb un xou cooking amb degustació a càrrec de la televisiva cuinera Maria Nicolau. A les 5 de la tarda començarà la jornada tècnica, amb una xerrada del director del Grup Multidisciplinari d'Estudi del Càncer de Mama, Eduard Escrich. Després, es farà la presentació, tast i apadrinament de l'oli nou amb la cap del Panell de Tast, Àngels Calvo.

El diumenge al matí tindran lloc les activitats de caràcter més lúdic: una caminada entre oliveres, l'esmorzar de brasa, el mercat de productors de proximitat i les visites al Museu de l'Oli. El grup D'Acords clausurarà el certamen amb un vermut musical. 

Actes per l'aniversari del CCOC
Abans de la presentació del llibre Receptes amb memòria, que és el tercer i últim dels actes de celebració del desè aniversari del CCOC, dissabte passat en va haver un altre: Paraules amb gust d'oli va servir per presentar obres literàries que han tingut l'oli com a motiu creatiu. Hi van participar el traductor Pau Sabaté i l'escriptor de Sarroca Ignasi Revés, a més del professor i escriptor originari de la Granadella Miquel Maria Gibert.


(foto: I.R.)