Ahir diumenge es va celebrar en un restaurant de la Barceloneta (Barcelona) l’acte final del concurs dels forns de pa més ben valorats de Catalunya que organitza Panàtics, una plataforma dedicada a promocionar forners i pastissers artesans del nostre país i, alhora, ajudar entitats i persones en situació de vulnerabilitat.
Hi arribaven 25 candidats, escollits després d’un procés dut a terme a cada província catalana. D’aquests, dos eren de les Garrigues: el forn de pa de l’Albi, amb Raul Arredondo al capdavant, i el forn Xocolatí de les Borges Blanques, amb Víctor Rey de forner. A la final hi van passar quatre candidats, que entre dissabte i diumenge havien d'amassar, fermentar, formar i coure els pans rodons i les barres. El guanyador va ser el barceloní Emili Feliu, del forn Sant Josep. Jordi Martí, de l'Antic Forn J. Martí, del barri del Secà de Sant Pere de Lleida va quedar segon. Els altres dos finalistes van ser Óscar Cazorla, del Forn de Prades (Tarragona) i Felipe García, del Forn Casa Moner (Girona).
A part d’Arredondo i Rey, i del guanyador lleidatà, els altres candidats de Ponent venien del forn El Rusc dels Alamús i de Papanbread, de Lleida.