Opinió
Adrià Garcia

Adrià Garcia

Nadal

Una celebració tan antiga com el Nadal pot adquirir perspectives totalment diferents si t’endinses una mica en el valor, en la mirada o en el record que se li pot arribar a atribuir.
Abans de marxar de vacances de Nadal, jo i dos companys més vam fer un reportatge sobre com la gent vivia el Nadal a la gran capital catalana. Sorprenent: en només un matí vam trobar més de cinc maneres diferents de viure aquesta celebració.

I és que no tots, a hores d’ara, estem tips de menjar torrons, neules i polvorons; i ens proposem fer bondat per cremar les calories que hem augmentat. Hi ha persones que l’han vist com un negoci, n’hi ha que han passat el Nadal com han pogut i fins i tot d’altres que l’han passat al carrer. Persones de diferent classe social, de diferent cultura, amb tendència més o menys consumista o persones amb una devoció religiosa molt marcada ens van ajudar a conèixer realitats no només del Nadal, sinó també socials, i ben diferents. Per aquest motiu hem de ser conscients de la sort que tenim de poder-nos reunir tota la família i poder tenir un plat calent a taula no només en aquesta època de l’any, sinó cada dia.