Opinió
Bernat Morgades

Bernat Morgades

Denúncia: presos polítics

Ja fa més de dos setmanes que hi ha dos persones a la presó de Soto del Real acusades de sedició. Sí, només acusades, no declarades culpables. I sí, són a presó sense fiança.

La justícia de l'estat espanyol ha posat entre reixes els organitzadors de les manifestacions a favor de la llibertat d'expressió més multitudinàries de l'Europa moderna i no han engarjolat desenes de polítics corruptes. Si aquesta banda de lladres que governa l'estat espanyol no hagués posat la mà als diners públics, hi hauria hagut tants desnonaments, tanta pobresa energètica i tantes dificultats per a tanta gent?

Els Jordis, en teoria, són a la presó pels seus actes el dia que el Partit Popular va perpetrar un cop d'estat de facto a Catalunya; el fet és que el document que justifica el seu empresonament no té cap fonament versemblant, fet que demostra que estan presos per la seva manera de pensar.

Jo no vaig viure la guerra ni el franquisme, però la gent del poble amb qui he parlat diu que estan més preocupats ara; abans es deien les veritats a la cara i ja se sabia de què eren capaços els governants. El que passa és tan surrealista en democràcia que sembla que la societat hagi involucionat.

Malgrat tot, el missatge que hem de multiplicar és de força i esperança. Si estirem tots ella caurà, però hem d'estirar tots junts. Ben corcada és, ja. Segur que tomba i ens (us) podrem alliberar. #LlibertatJordis