Opinió
Josep Rubió

Josep Rubió

Què seria avui el KG?

Ara sí, ara ja poden posar al mateix sac les sigles ETA, KB (kale borroka) i, a partir d'ara, els CDR després de l'acusació, per part de la fiscalia, d'actuació terrorista i rebel en les seves accions de protesta, i demanant l'aplicació de l'article 573 del Codi Penal. L'Estat, que no ha estat menys, ja s'ha afanyat a banalitzar el concepte terrorisme amb una clara intenció de criminalitzar el procés i, alhora fent una clara provocació buscant l'esclat violent definitiu.

Davant d'aquesta inexorable i constant persecució judicial contra el sobiranisme català (sedició, rebel·lió, malversació, criminalització, violència, tumultuositat...), que serien avui, si tinguessin una actuació pràctica, el KG (Komando Garrigues).

Tanquem per un moment els ulls i amb un exercici d'imaginació traslladem el vídeo que van elaborar al 2007 per expressar un comunitat centrat en vuit punts i, a més, servia per donar la benvinguda a la primera garrigotaverna, a l'actualitat.

Déu nos en guard que el jutge Llanera o el fiscal general de l'Estat Sánchez Melgar hi fessin un cop d'ull. Segurament el KG i tots els seus subcomandaments, que podrien ser molt ben bé actuals, ho tindrien molt complicat: els escamots SR (Sarpetes Revolucionàries); les brigades BR (Borrasses Republicanes); els activistes PdI (Paradors per la Independència); les cèdules NJVPC (Noves Joventuts Vibradores en Defensa dels Països Catalans) o la plataforma CRGGCLL (Comitès del Reg Gota a Gota per una Catalunya Lliure).

I què podríem dir de la seva posada en escena: una pistola (de petards de la fira de l'oli); unes manilles (aquelles dels jocs eròtics); el puny alçat (com els panteres negres); un pot de pega (fer fer comunicats anònims); una barretina (del grup Pastorets Rock); unes octavetes (en realitat postals antigues de Borges)...

Però hi ha dos coses que finalment acabarien d'abocar-los a una acusació irremeiable: una cervesa, que lligaria amb la garrigotaverna i, per tant, directament amb una associació i funció de les herriko tabernes, per tant un lloc on es reuneixen els afiliats i simpatitzants de l'esquerra garriguenca radical i independentista.

I per acabar i reblar el clau, com no, es necessitava una font de difusió i propaganda d'aquests grupuscles aixoplugats sota les sigles KG, la publicació SG (SomGarrigues), i on s'hi poden observar diferents números, un Egin en tota regla.

Bé, no ens tornem bojos... o sí.