Opinió
Emma Tost

Emma Tost

Dolça revolució

Acabo de sentir la veu entusiasta d'en Baster a la ràdio, amb una notícia colpidora: a la vora nostra, a Balaguer, en Josep Pàmies -que preconitza una dolça revolució- ha fet una conferència que ha estat sancionada amb 18.000 euros més 90.000 per no haver retirat la pàgina web.

Això dels referèndums, les repúbliques i revolució surt cara es faci dolça o bé amb somriures. El motiu de la multa gairebé milionària és oferir uns productes alternatius per curar algunes malalties. El seu nom va començar ser conegut a través de les plantacions d'estèvia, una alternativa al sucre. En aquells temps aquesta planta era perseguida com el cànnabis, ara la podem adquirir a qualsevol supermercat.

No entraré en discussió sobre la validesa d'aitals propostes que desconec, però em sembla que, en una societat adulta i democràtica, no és amb punicions sinó amb arguments que cal debatre les idees. Crec que assistim a l'afebliment dels drets civils, tancaments d'espais i augment del control en la llibertat d'expressió. En política no cal ni parlar-ne, tots sabem prou bé com actua el govern de l'estat espanyol davant els dissidents.

A mi personalment, què voleu que us digui, m'agraden els dos mots femenins que utilitza en Pàmies: dolça i revolució em sonen guai.