Opinió
Joan Cornudella

Joan Cornudella

Fem camí

Fa pocs dies, aprofitant una revisió mèdica puntual, vaig fullejar una nova publicació de la comarca. Tot i saber que existia, encara no l'havia tingut a les mans. Fa molt bona pinta. Vaig mirar la data. El primer número havia sortit al mes de gener de 2018. Porta un títol molt gastat: Fem camí. A banda de suggerir-me alguns records musicals, em fa pensar en el projecte "Fem camí", una experiència senderista, gastronòmica i cultural de l'àmbit dels Països Catalans que cada dia té més adeptes a la causa. Després de descobrir per internet que hi ha una revista salesiana al barri d'Horta de Barcelona que porta el mateix nom, dedueixo que no és un títol gaire original. Segurament li escauria un altre nom més apropiat a l'hora de convertir-se en el portaveu del Consell Comarcal de les Garrigues. Però aquesta decisió ja està presa.

Un cop immers en la revista, notes que el missatge és tremendament institucional. No enganya. La seva intenció és informar la gent del territori dels serveis que el Consell ofereix i els projectes en els quals participa. I així és el seu contingut: articles puntuals amb molta fotografia. Sorprèn que no els firmi ningú. Deu ser el que toca en aquests casos. En tot cas, el que més em captiva és que aquesta revista neix amb la finalitat de seguir desenvolupant la comarca d'una manera positiva i amb una mirada optimista. I això m'agrada com a concepte. Si ha de servir per a fer pujar l'autoestima dels garriguencs i garriguenques, l'aplaudeixo. Si només ha de servir per a fer autocomplaença publicitària, poso els meus dubtes sobre la taula.

De moment, amb una periodicitat semestral, té dos números al carrer. És molt important que sigui diversa i plural. I que no es vincli en excés cap a les actituds partidistes. No sigui que li passi com a aquella revista dels anys 90, que es deia Oliu, que no va acabar d'arrelar, tot i les bones intencions dels seus promotors. Ara caldrà veure si el seu eslògan de promoció es compleix al peu de la lletra. El temps marcarà el seu camí.