Opinió

Associació Feminista Histèriques de Juneda

Només sí és sí

Fa uns dies es va donar a conèixer el cas d'un noi de Borges que havia estat denunciat quatre vegades per abusos sexuals a noies que formaven part del seu cercle d'amistats. Des d'Histèriques volem mostrar absolut rebuig a aquest tipus d'actes de violència masclista, i donar el nostre suport a totes aquelles que els hagin viscut.

Estem fartes de viure amb por, de no sentir-nos segures. Estem fartes que el nostre cos es vegi com un objecte sexual, com una cosa que està a lliure disposició dels altres, que es pot tocar quan es vulgui. Estem fartes que es posi en dubte la veracitat de les víctimes, i que l'argument de defensa de l'agressor sigui "és molt bon noi, mai ho faria això, el conec". Estem fartes que l'alcohol sigui una excusa per ells i una causa per a nosaltres. Només és ; si no, és assetjament.

Aquest tipus d'agressions i abusos no són més que una demostració de poder sobre la dona, el resultat d'una societat heteropatriarcal que continua sense oferir una igualtat efectiva a tots els gèneres. La història canvia, però sembla que el rol de la dona dins d'aquesta continuï estant en un segon pla en molts dels àmbits.

Ja no callem, continuarem lluitant pels canvis que volem i mereixem, pel respecte i la igualtat. Juntes i feministes som més fortes. Continuarem denunciant i reivindicant el que ens sembla injust, i ens donarem suport entre nosaltres per encoratjar-nos a fer-ho. No tindreu mai més el nostre silenci.