Opinió
Rafel Safont

Rafel Safont

Tornar a l’escola

La tornada a l'escola es un símptoma de tornada a la normalitat, pels nens sobretot, però també per pares i mares.

Qualsevol tipus de crisi dona a veure noves oportunitats de millora i adaptació, aquesta ens ha fet veure que encara podem arribar a noves formes d'entendre l'escola, tot i que tenim uns equips docents molt preparats però potser poc valorats que en aquestes èpoques hauran de ser magnífics enginyers per adaptar-se. Com a oportunitats positives, tindrem que els nens tornaran a sociabilitzar i podran practicar aquelles activitats que els pares no tenen temps per inculcar-los, agafar uns hàbits de treball i esforç més diaris.

Una de les coses negatives seran els protocols d'actuació que sembla que no són prou clars, i més que mai serà un any purament vocacional pels docents per tal de evitar riscos i la feina que poden comportar. Activitats on hi hagi poca mescla en barreja de grups i cursos per tal d'obtenir ràpides deteccions. Més feina per prendre temperatures, fer desinfeccions...

Una programació que haurà de ser gairebé diària o setmanal, per si tanquen l'escola o bé l'adaptació per a nens que es quedin a casa. Serà un bon moment per treballar la neteja i els hàbits de desinfecció i també d'empatia envers els altres nens, nenes i adults.

Els col·legis que hauran de mantenir unes estrictes normes amb ús de mascareta que poden ser una dificultat a l'hora d'entendres uns amb els altres. Serà cada cop més una feina valorada pels pares el que durant el confinament han pogut veure en l'evolució dels seus infants i el que aquests docents fan diàriament i que segurament ha suposat un repte en moltes de les llars garriguenques.

Així que des d'aquí un fort ànim a tots aquests professionals d'escola, equips de neteja de col·legis, professors de reforç i extraescolars, conserges i serveis que per les garrigues són essencials per mantenir aquesta comarca amb vida.

Per una escola catalana i lliure!