Opinió
Rafel Safont

Rafel Safont

18 segons

Cada 18 segons una dona es maltractada en algun lloc del món i enguany la situació de pandèmia ha afectat fortament les nostres vides i els nostres comportaments, sobretot pel que fa a la salut, però també en relació amb els contactes socials i, especialment, durant els mesos de confinament.

La situació de confinament ha obligat moltes víctimes a conviure amb els seus agressors, que han intensificat el control sobre elles, i els canvis d'hàbits socials i laborals han accentuat els riscos de patir violència masclista per a moltes dones.

Ara més que mai hem d'estar alerta davant els nous escenaris i les noves situacions. Seguir denunciant les violències masclistes, intensificar el seguiment i el suport a les dones que han patit violència, promoure un entorn social segur i continuar fent pedagogia contra aquesta xacra, són eines més necessàries que mai.

Les condicions especials de seguretat i mobilitat derivades de la situació actual amb la Covid-19 ens afectaran també als actes i mobilitzacions que podem fer per commemorar aquesta data, però des de Junts per Catalunya creiem que és absolutament necessari que ens adaptem a les noves circumstàncies per poder seguir exigint posar fi a les violències masclistes.