Opinió
Pau Domènech

Pau Domènech

Un binomi indispensable

Ara que ja ens hem endinsat a l'estació més jove i que un solet intranquil ens comença a escalfar fent-nos brillar la cara, veiem que la diada per antonomàsia de l'amor a la nostra terra ja és aquí. Els descomptes a les llibreries, les campanyes de les editorials i les decoracions més o menys tímides de dracs, roses i llibres posen a l'ordre del dia els establiments relacionats amb la cultura de la comarca.

Celebrar que estimes és quelcom molt bonic, però Sant Jordi no és només la vindicació de l'amor en totes les seves formes i colors. Es tracta d'un dia en què la cultura rep la importància que es mereix: les places dels pobles s'omplen amb alguna paradeta amb llibres, roses i folklore i és llavors quan la literatura cobra sentit. Tothom col·labora que, per un dia, la monotonia sigui reemplaçada per un firmament d'intensitat, trencant definitivament la cinta inaugural d'una primavera cada cop més impregnada de serotonina, i que va avançant a passos agegantats cap a l'estiu. 

Al cap i a la fi, celebrar la cultura és igual d'important que celebrar l'amor, i, en aquestes dates, si no hi ha l'un sempre ens acaba faltant l'altre, perquè ambdós termes són una imatge de la brillantor que irradiem a la primavera.