Opinió
Ignasi Revés

Ignasi Revés

Aigua va

Al maig, durant uns dies, no vam poder beure ni cuinar amb aigua de l'aixeta. Al juny, sant tornem-hi. Tres setmanes sense aigua potable. Els camions cisterna subministren la salvatge garriga. Els ajuntaments reparteixen garrafes d'aigua per les cases. Vergonyós.

La causa? Potser un ús excessiu de fertilitzants que han fet cap al Pantà d'Utxesa, d'on surt l'aigua que abasteix vint-i-cinc pobles de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues. D'on venen, aquests abocaments? Qui els ha fet? Busca qui t'ha pegat.

Com el Manuel de Fawlty Towers, aquí ningú "no sap res". I sembla que ningú no ho pugui acabar d'arreglar. Parlen de canviar el punt de captació d'aigua. D'estirar l'aigua del pantà de l'Albagés. Però ja n'hi ha prou, d'aigua, a l'Albagés? Quant tardarien a fer l'obra? A quina institució li pertoca posar el cascavell al gat?

La planta potabilitzadora de la Mancomunitat d'Aigües és a Sarroca. A tres quilòmetres de casa. I no en podem beure. Mentrestant, el temps passa. O potser no passa del tot, perquè passa el mateix que fa quaranta anys: l'aigua de boca arriba en camió cisterna.