Opinió
Pere Olivart

Pere Olivart

Anima el teu equip local

Comencem l'article manllevant la frase "support your local team" de la cultura futbolística anglesa per fer referència al partit que es va disputar entre el CF Juneda i el FC Borges el passat 2 d'octubre del 2022. Un partit intens, frenètic, sense gaires ocasions de gol i que s'acabà emportant el conjunt local per un ajustat 1 a 0. Tot i això, els dos equips van aconseguir una victòria a les grades. Els aficionats d'ambdós conjunts  van omplir el camp fins a la bandera. Sense exagerar, podem afirmar que es van aplegar més de mig miler d'aficionats (probablement hi havia unes 700-800 persones. Els rojos (seguidors del Juneda) ja van començar hores abans amb la celebració d'un dinar popular. La realitat és que hi havia ganes de derbi. Feia dos temporades que aquests dos clubs centenaris no coincidien en la mateixa categoria. Una rivalitat que ha escrit pàgines als diaris més enllà dels resultats: anècdotes, discussions entre directives, acusacions creuades i un llarg etcètera que de ben segur que es mereix fer un bon recopilatori.

El Municipal de Juneda es va omplir de bufandes, banderes, càntics, picabaralles... Aspectes que al qui no li acabi d'entusiasmar aquest esport li semblaran desaforats i ridículs, però que els aficionats viuen amb passió i que fan sentir als jugadors una mica més futbolistes.

El futbol amateur viu allunyat del ressò mediàtic, de "palanques" (tot i que, segurament massa vegades, també s'ha capitalitzat i ha funcionat en funció dels diners). Un futbol senzill al qual cal donar suport. Un esport amb una llarga tradició i que segueix despertant l'interès d'infants i joves. Sense anar més enllà, en el partit van jugar un bon grapat de jugadors de la comarca. De ben segur que tenir un equip de futbol als  pobles de la nostra comarca és un element vertebrador més i un signe de bona salut.