Opinió
Carla Roca

Carla Roca

Vianda d'estiu

La revista Lo Clarí de la Granadella encara la seua quarta etapa. Un equip renovat, amb força presència femenina i persones de diferents generacions i orígens, traurà del forn el nou número a finals d'aquest estiu. Locals i estiuejants l'esperen amb ganes, i n'hi ha per a això i per a molt més, ja que en les darreres dècades aquesta publicació ha anat recollint les inquietuds, els records i els somnis de moltíssimes persones vinculades, d'una manera o d'una altra, al poble.

S'han succeït, com dèiem, diversos grups impulsors. Tots ells hi han aportat la seua empremta i estil, vetllant perquè Lo Clarí continués sent aquest farcell d'imatges i pensaments diversos, i de vegades divergents, que conviuen de manera estructurada a cada edició. En un moment en què viure als pobles petits, i a més fer cultura des d'ells, és gairebé una proesa, les persones que ho espenyen tenen el sa costum de fer-se preguntes. Així es va plantejar el darrer dissabte de juliol, en una trobada que es feu a la plaça del Pla de la Vila on es compartiren reflexions sobre, entre altres coses, com les associacions, i altres entitats locals, poden actuar conjuntament i esdevenir agents reals de creació i gestió comunitària.

Potser Lo Clarí pot treballar per facilitar i ser un producte d'aquest procés, profund i participat, de recerca i autoafirmació col·lectiva sobre l'ahir, l'ara i el demà del poble i la seua gent. Un afer ambiciós que requereix interpel·lar i interpel·lar-se, i estar preparades per a afrontar conflictes oberts amb intenció de transgredir-los i, potser, restaurar vincles que fa massa temps que estan deteriorats.