Opinió
Rafel Safont

Rafel Safont

Escanyem les empreses de la capital de les Garrigues?

Avui vull parlar d'un fet que considero important. Des de l'Ajuntament de les Borges, s'explica que hi ha hagut una rebaixa de l'IBI de les llars, cosa que aplaudeixo! Però anem a veure'n la lletra petita, ja que aquest any el consistori i nou govern recaptaran més que mai. A què es pot deure?

Hem vist que s'han tirat endavant unes ordenances fiscals, no inclusives, que baixaran de mitjana 12 € l'any a les llars, però a canvi de què, amb una pujada massa significativa per a les empreses, sobretot les de casa, de tota la vida, i que donen molts llocs de treball als habitants de les Borges i pobles contigus. 
Una pujada per a les empreses del polígon de més del 41% per l'IBI i en més d'un 60% de l'impost d'activitats econòmiques. 

Entenem per aquest fet que les empreses són un motor econòmic, però són ells i elles, valents i valentes, els que sempre han de carregar amb tot el pes fiscal d'un poble? Tots haurien entès una pujada solament per la inflació, però més del doble? Això sí, no ha estat a totes les empreses, algunes se n'han pogut lliurar, de moment. Ara bé, tractem totes les empreses de la mateixa manera? Em veureu defensar-les en cada un dels plens de les Borges, per a un futur amb feina per a joves i futur per a les empreses.