CULTURA
- Les Borges Blanques

Les Borges tindrà Escola de Teatre

L’Ajuntament de les Borges Blanques crearà una escola de teatre dirigida als infants i joves de la ciutat en col·laboració amb la companyia teatral lleidatana Celler d’Espectacles. L’Ajuntament facilitarà l’espai per al desenvolupament de les classes i serà El Celler d’Espectacles els que s’encarregaran dels professors i de l’elaboració i aplicació del programa de l’escola.

L’Espai de Teatre impartirà classes a infants i joves d’ESO i Batxillerat, un dia a la setmana. El calendari coincideix amb el calendari escolar i s’adapta a les necessitats específiques de cada grup. “El més important és que s’utilitzarà el teatre com a eina educativa per que els joves i nens adquireixen habilitats socials i d’integració, amb el foment de la seva creativitat i de les seves capacitats expressives”, explica la regidora d’Educació de l’ajuntament de les Borges, Maria Fusté.

Per la seua part, l’alcalde Enric Mir ha remarcat que l’objectiu és apropar la cultura a la gent de les Borges. Volem una ciutat que promogui i programi la seva pròpia cartellera d’espectacles. Les Borges té un grup de teatre, el grup Nissaga, que a partir d’ara es nodrirà, entre d’altres, dels alumnes de la nova escola i amb els que es treballarà de forma conjunta”.