ECONOMIA
- Maials

El ‘macromolí’ de Maials, en marxa

El conseller Llena durant la seua visita a les noves instal·lacions

El conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, ha inaugurat les noves instal·lacions del molí d’oli de Maials, el més gran de la província, amb una superfície de 4.500 metres quadrats. Les instal·lacions, que han suposat una inversió de dos milions d’euros, són fruit de l’acord d’intercooperació de quatre cooperatives: Camp Foment Maialenc -que aporta el volum més gran d’olives i socis-, l’Agrícola d’Almatret, Camp de Cogul i Camp de Granyena de les Garrigues. Entre les quatre sumen uns 1.100 socis.
El molí d’oli, que pot funcionar ininterrompudament durant les 24 hores del dia, té capacitat per a uns 350.000 quilos d’olives diaris.
A més, es tracta del primer molí de les comarques lleidatanes que disposa d’un sistema de doble pesatge, de manera que es poden fer 2 descàrregues d’oliva al mateix temps. L’objectiu és agilitzar el procés de descàrrega als socis i facilitar la molturació de les olives en el mínim temps des de que es cullen al camp per tal de garantir la màxima qualitat de l’oli.
Les instal·lacions de Maials també disposen de 2 grans zones d’emmagatzematge, una amb capacitat per a un milió de quilos d’oli i l’altra per a 500.000 quilos, i d’una envasadora amb capacitat per a 2.500 litres/hora.