COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges apujarà el rebut de l'aigua un 5,3%

L’Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar en el ple extraordinari  celebrat ahir les noves ordenances fiscals per al 2012, que suposaran segons l’equip de govern, un augment global de les taxes municipals per sota de L’IPC, que enguany està previst al voltant del 3,5%. Ho va fer amb el vot favorable de CiU i Independents per les Borges i els vots en contra d’ERC, PSC i la CUP.

Un dels punts que ha generat més polèmica en els darrers dies és l’augment del rebut de l’aigua. La taxa per a l’any que ve pujarà un 5, 36%. Una primera proposta fixava però l’augment del tribut en prop d’un 15%, una xifra que l’oposició no va dubtar en qualificar de desorbitada i que ràpidament va generar reaccions a les xarxes socials. Així, un grup del facebook amb el títol Indignats per les pujades dels serveis a les Borges ha aconseguit un total de 192 membres adscrits. Arran de conèixer la intenció d'augmentar el rebut de l'aigua en prop d'un 15%, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), va denunciar en un comunicat un suposat tracte de favor encobert entre l'Ajuntament i l'empresa subministradora, Sorea, qui, segons assegurava “a canvi de finançar unes obres de rehabilitació del dipòsit municipal, obligava al consistori a efectuar una pujada del rebut de l'aigua”.

Com dèiem, la taxa per a l’any que ve pujarà finalment un 5, 36%. Així ho va anunciar l’alcalde Enric Mir qui va explicar la proposta d’un 15% es tractava d’un primer esborrany que es va presentar als grups de l’oposició i que des d’aleshores, l’equip de govern ha negociat amb l’empresa concessionària del servei, Sorea per aconseguir una rebaixa.

Altres impostos
El ple va aprovar congelar el tipus d’IBI, quedant la urbana en el 0,630% tot i que la primera proposta del consistori preveia reduir-lo.  La rústica es manté en el 0,580%. L’impost sobre vehicles s’apujarà un 2,7% i el de guals un 3,2%. També augmentarà el preu dels nínxols.

“Hem intentat contenir al màxim l’augment de les taxes, i més en un moment de dificultats econòmiques, però l’estat de les arques municipals, no ens ha permès contenir-les tot el que hauríem volgut”, explica l’alcalde de Les Borges. “Estem moderadament satisfets per que l’augment global està per sota de l’IPC, que era una de les línies vermelles que no volíem traspassar”, ha afegit.