CULTURA

El 44è Memorial Joan XXIII per la Pau reconeix la tasca de Josep Vallverdú

Aquest dissabte s'ha lliurat a Sant Cugat el Memorial Joan XXIII per la Pau, que en la seva 44à edició ha distingit la tasca de l'escriptor i professor Josep Vallverdú. El jurat del premi ha destacat de Vallverdú els seus valors d'amistat, solidaritat, companyonia, pau, amor i justícia. El Memorial es lliura anualment per l'Institut Víctor Seix de Polemologia a persones o institucions que destaquen per la seva tasca a favor de la pau en diversos àmbits.

Josep Vallverdú va néixer a Lleida l'any 1923 i ha destacat principalment per la seva aportació a la literatura infantil i juvenil. És un escriptor lligat estretament a les Garrigues degut a que va desenvolupar la seua tasca professional a la comarca, establint la seua residència al poble de Puiggròs.
Els seus personatges, com el Rovelló, han arribat a moltíssim nens i la membre del jurat, Rosa Maria Codina, posar èmfasis en què a través de la seva obra ha transmès "els valors de l'esforç i el treball". "Transmetre tots aquests valors a la societat amb uns personatges que han quallat justifica aquest reconeixement", ha apuntat Codina. La presidenta de l'Institut, Montserrat Salvat, ha assegurat que Vallverdú és "un català emblemàtic".