COMARCA
- Arbeca

El periodista arbequí Josep Pernau ha mort als 80 anys

L’arbequí Josep Pernau, un dels periodistes de major trajectòria a Catalunya, ha mort aquest dilluns a l’edat de 80 anys a la clínica Sagrada Família de Barcelona, com a conseqüència d’una malaltia que patia des de fa 2 anys.

El periodista va desenvolupar una important tasca com a dignificador de la professió periodística. Així, va ser president de l’Associació de la Premsa de Barcelona de 1977 a 1981, va impulsar la legislació sobre la clàusula de consciència, el secret professional i el codi deontològic. Així mateix, va ser president de la Federación de Associaciones de la Prensa Española (FAPE) i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya entre els anys 1991 i 1997.

Al llarg de la seua vida va treballar a El Correo Catalán, Tele/eXprés, Diario de Barcelona, revista Destino, Mundo Diario i el 1980 inicia les seues col·laboracions amb el Periódico de Catalunya on va treballar durant 20 anys. Era l’autor d’una de les columnes més conegudes i llegides del diari “Opus Mei”.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha anunciat en declaracions a Europa Press que la capella ardent s'instal·larà demà al tanatori de Les Corts i la cerimònia es durà a terme el dimecres a les 10.30 hores.