CULTURA
- Les Borges Blanques

Les Borges acull la preestrena de ‘Danger’, un film d’intriga en homenatge al mestre Alfred Hitchcock

El director de curtmetratges Hèctor Suñol va presentar el passat 29 de juliol la preestrena del seu segon treball que porta per nom Danger. Ho va fer a la Casa de la Cultura de les Borges Blanques en un acte en què va assistir l’equip artístic i tècnic que va participar en la seua creació. En total, van ser prop d’un centenar les persones assistents. Danger arriba després de l’èxit del seu primer curtmetratge Pantomima (2008) -amb l’obtenció de 12 premis a nivell nacional i internacional i la participació en una cinquantena de festivals-, i es tracta d’un film d’intriga que va ser rodat durant cinc dies el novembre de 2009. El Centre d’Interpretació, el passeig del Terrall i algunes cases particulars de les Borges Blanques, així com la finca la Boscana de Bellvís i la Biblioteca Pública de Lleida han estat alguns dels escenaris del rodatge. Segons va explicar el seu director, Hèctor Suñol, “si Pantomima cercava reivindicar la hipocresia instaurada en la nostra societat, Danger té com a objectiu distreure la ment de l’espectador durant un quart d’hora intentant mantenir la intriga fins al darrer fotograma”. I és que aquest film és un petit homenatge al mestre de la intriga, Alfred Hitchcock. Sunyol va assegurar que “es tracta de quinze minuts de tensió on tots els presents van quedar atrapats”.Els actors principals del film són l’Òscar Molina i la Teresa Soler, els quals des dels anys 80 treballen en el món del teatre, cinema i televisió. La resta del repartiment el formen la Montse Franco, l’Eli Iranzo i el Miquel Torrent. Hèctor Suñol va destacar, durant l’acte de presentació, la importància del treball en equip. Òscar Molina va parlar de la familiaritat que va percebre durant els dies de rodatge amb els veïns del poble. Al final de l’acte es va fer entrega d’un DVD amb la pel·lícula a tots els assistents.
L’estrena de Danger es portarà a terme a la ciutat de Lleida a finals del mes de setembre. Per a més informació us podeu adreçar al seu web.


Sinopsi

Aquesta obra explica la història d’Òscar Holdem, director executiu de Boscana Center, que es veu involucrat en un accident fortuït que posarà en dubte la seua reputació. L’Òscar descobrirà veritats que fan mal a l’ànima, la seua ment calculadora no descansarà fins a trobar la millor solució per al seu conflicte i, finalment, apostarà per prendre mesures dràstiques que en unes altres circumstàncies emocionals ni se les hagués plantejat. El curtmetratge té un missatge clar: a vegades les relacions humanes comporten un perill al que no li donem la importància que es mereix; el prestigi de tota una vida pot anar-se’n en orris de la nit al dia.