COMARCA
- Maials

Presenten la XIV Fira de l’Oli Verd de Maials

Foto: Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dimecres la presentació de la XIV Fira de l’Oli Verd de Maials, que se celebrarà els dies 19 i 20 de novembre. La presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de Maials, David Masot; la regidora de Cultura i Festes i directora de la Fira, Mari Neus Palau; i el president de la Cooperativa de Maials, Josep Segura.

Enguany s’espera vendre una quantitat propera als 14.000 litres de l’any passat. D’altra banda, el preu del litre se situa als 3,80€/litre i la previsió és que es mantinguin els preus al llarg de la campanya. Durant la seva intervenció, el president de la Diputació ha recordat que enguany la climatologia no ha estat beneficiosa per a la producció d’olives, però s’ha mostrat convençut que la campanya serà un èxit.

En aquest sentit, l’alcalde de Maials, ha explicat que la crisi econòmica s’ha vist agreujada en els camps de l’olivera i l’ametller en secà, tot i que ha assenyalat que gràcies al reg a través del Segrià Sud que han instal·lat molt pagesos han pogut assegurar la seva collita.

La Fira acollirà diverses activitats, entre les que destaquen la Jornada Tècnica Intercomarcal de l'Olivera i Tast d’Oli Verge extra, a càrrec de Pilar Pardell; la Jornada de portes obertes a la Cooperativa del Camp, demostracions de cuina, i la cinquena Trobada Motorística. Un dels actes més destacats serà la investidura de Vicenç Villatoro, periodista i director de l’Institut Ramon Llull, com a nou amic de l’Oli. La seua investidura coincidirà amb la presentació del projecte ‘Camins de l’or líquid’, que ja ha iniciat la seua ruta per les Garrigues històriques.
 

(Podeu escoltar declaracions del president de la Diputació i de l'alcalde de Mailals en els documents adjunts)